Un numar nou al revistei Faleze de piatra

A aparut numarul 2 pe luna februarie al revistei virtuale Faleze de piatra,http://falezedepiatra.net/ asteptate cu emotie si nerabdare, atat de catre colaboratorii ei, care isi vad apreciate eforturile si talentul literar, cat si de catre cititorii pe care revista deja si i-a format.Din noul numar, remarc un nou concept grafic, gratie unei specialiste in imagine, Maia Martin precum si un colectiv redactional format din personalitati culturale romanesti si mondiale precum:Ion Manzatu, Ion Ionescu,Carmen-Rodica Ardelean ,Radu Parpauta, Boris Marian Mehr, Adrian Ionita,(USA), Lucretia Berzintu,(Israel), Nick Sava(Canada) , Bogdan Lucian Stoicescu si , cu voia dvs, Maria Postu si un grup de tineri talentati ca Sorin Tunaru(Germania), Adrian Mihalache, Alina Dora Toma.Trebuie semnalata si apreciata macar in cuvinte activitatea exceptionala si straduinta fondatorului revistei Faleze de piatra, Emanuel Pope, fara de care acest proiect, alaturi de celelalte proiecte ale revistei nu ar fi luat nastere.

In acest numar pe langa numele din primul numar, remarcam noi colaboratori extrem de talentati, prozatori, eseisti, dramaturgi, traducatori, cunoscuti deja prin blogurile de succes pe care le sustin, ca lisandrulisandru, Gheorghe Mocanu, Carmen Duvalma, Florin Contrea, Cristi Iordache, Stefan Doru Dancus,Leonard Ancuta, Maria Balasa, Valery Oisteanu si multe alte nume cunoscute deja ca membri ai proiectului Cititor de proza si si Retelei Literare.

Revista este ilustrata cu grija si respectand tematica paginii si stilul autorilor.Dintre numerosii artisti prezenti in paginile acestui numar remarc cu bucurie prezenta cunoscutei graficiene , in Romania si in lumea intreaga, Suzana Fantanariu, http://falezedepiatra.net/?p=1760 #mce_temp_url#ale carei lucrari reprezinta o garantie despre bunul gust si calitatea acestei reviste. Alti artisti care ilustreaza revista:Maia Martin, David Croitor,Andreea Mierlea si multi altii pe care va las placerea sa-i descoperiti singuri. Eu sunt prezenta la sectiunea Proza redactorilor cu doua proze scurte, din volumul in pregatire, Cheia nepotrivita ?p=1728 si Ecaterina din vis ?p=1351.Veti descoperi si numeroase articole la zi cu evenimentele care framanta Europa si Romania si care trebuie neaparat citite deoarece ofera interpretari originale si documentate. In totul, revista merita sa figureze printre lecturile dvs aducand un plus de informatie, delectare si conectare la originalitate si valoare.

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Un numar nou al revistei Faleze de piatra

  1. aura zice:

    Exista si alte reviste virtuale pe care eu le citesc dar apreciez aici selectia si spiritul critic, faptul ca poti posta dar daca nu treci de anumite „grile” nu poti publica…Felicitari redactorilor revistei si fondatorului…

    Apreciază

  2. Maria Postu zice:

    Toate revistele virtuale au rolul si rostul lor.Daca aceasta revista ti se pare ca incurajeaza spiritul critic si valoarea, nu pot decat sa ma bucur, alaturi de colegii mei.Oricand, cei care au idei si texte sunt asteptati si primiti in oricare din proiectele celelalte ale revistei sau chiar in paginile ei, daca trec de selectie.

    Apreciază

  3. Maria, mulţumesc că m-ai menţionat, m-am regăsit cu mare plăcere pe site-ul revistei „Faleze de piatră” şi îmi doresc o colaborare lungă… La bună recitire!

    Apreciază

  4. Maria Postu zice:

    Mi-a facut placere, sa regasesc, in calitate de redactor, printre lucrarile trimise, si prozele tale, al carei stil original si inconfundabil m-a facut de la prima lectura sa le recunosc, la final avand surpriza placuta sa vad ca erau chiar ale tale.Iti doresc mult succes si inspiratie in continuare.Si, da, revista are nevoie de oameni talentati cum esti tu.

    Apreciază

  5. amica din chilie zice:

    Felicitari!

    Apreciază

  6. Maria Postu zice:

    Andreea, esti generoasa…E doar un poem…neinspirat.Adevaratele poeme au nevoie de inspiratie si rabdare…

    Apreciază

  7. Maia Martin zice:

    Va multumesc mult, doamna Maria!
    Ma bucur ca straduinta mea si a lui Emanuel a fost apreciata!
    Am publicat articolul dumneavoastra aici:
    http://reteauaartistica.ning.com/group/massmedia/forum/topics/un-numar-nou-al-revistei
    si aici
    http://reteauaartistica.ning.com/group/literatura/forum/topics/un-numar-nou-al-revistei-1

    Multumesc inca o data!

    Apreciază

  8. Nynna zice:

    M-am regăsit cu mare plăcere pe site-ul revistei “Faleze de piatră” şi îmi doresc o colaborare lungă !Felicitari tuturor si multa putere creatoare!

    Apreciază

  9. Maria Postu zice:

    Multumesc de vizita si imi cer iertare daca am omis alte nume colaboratori, data viitoare voi fi mai atenta.Succes si tie si deasemenea felicitari!

    Apreciază

  10. Maria Postu zice:

    Placerea a fost de partea mea si daca imi spuneai ca vrei sa-l preiei, sigur l-as mai fi cizelat si as fi dat mai multe detalii despre tematica si autori.Sigur asa voi face in numarul viitor.”La noblesse oblige!”Sa mai auzim de numere cel putin la fel de interesante!

    Apreciază

  11. Maria Postu zice:

    Multumesc din nou si imi permit sa asez la blogroll adresa ta pentru a urmari noutatile extrem de interesante de pe blogul tau.

    Apreciază

  12. Maia Martin zice:

    Iti multumesc foarte mult pentru tot. Am sa adaug si eu adresa ta la mine pe blog.
    Textul e foarte bine. Acum depinde , evident, de exigentele tale!!!
    O zi minunata, Maia

    Apreciază

  13. Maria Postu zice:

    Maia, voiam sa spun ca revista si oamenii ei merita comentarii mai bogate si in alte medii care sa-i semnaleze prezenta si valoarea.Multumesc, la fel, o zi frumoasa!Si imi cer scuze, astept putin timp sa trec si sa zabovesc pe indelete pe blogul tau.

    Apreciază

  14. Maia Martin zice:

    Da, ai mare dreptate! Multumesc mult si te astept cand timpul iti va permite!

    Apreciază

  15. C.Husanu zice:

    Corpusculii din materie – scrie Ioan Mânzatu – sub presiunea devenirii se transformă în fotoni, unităţi energetice, care la rândul lor vor fi atrase de alte sisteme materiale mai bine organizate, după care vor reveni la condiţia lor iniţială de corpusculi, ca factori de influenţă în realiza unei calităţi noi a materiei absorbante. Asistăm, deci, virtual, la un perpetuum mobile de transformări, de dezmărginire a materiei.
    Eminentul autor reia mai pe larg tezele materialismului dialectic ale mişcării şi transformării continuie, ale negării negaţiei şi ale saltului calitativ – teze trecute sub tăcere după anii 1990, ca fiind de sorginte comunistă.
    De unde, probabil, şi prudenţa dlui I.Mânzatu de a-şi considera opera sa ştiinţifică o răzmeriţă împotriva unor dogme cu alte puncte de vedere …
    Obsedat, ca tot omul, de dispariţia iminentă, m-am aruncat asupra ADN-ului cerându-i explicaţii, şi mi se spune că acesta este o adevărată arhivă activă şi că noi, cei de astăzi, suntem o etapă a evoluţiei, a devenirii, care va deveni un nivel informaţioanl stocat în ADN pentru veşnicie şi preluat de viitorime, ceea ce presupune nemurirea noastră. „Ereziile” dlui I. Mânzatzu, prin conţinutul lor deosebit de interesant dau revistei prestanţă academică, şi pe ici, pe colo, inacesibilitate simţită doar de profani. De fapt, sunt adevăruri probate ştiinţific şi contestate de idealişti, dar aceasta este altă problemă şi indiferent de adevărul celor două tabere de gânditori (idealişti şi materialişti) fotonii vor zbura mai departe din pom în pom prin Grădina Raiului până ce, în sfârşit găsesc o spărtură în gardul mediului şi părăsesc înfăţişarea ultimei trepte a devenirii şi devin corpusculi cu altă înfăţişare. Referindu-mă la om, înseamnă că el va reînvia cândva dar nu-şi va reaminti nimic de vechea lui înfăţişare, cu toată memoria ADN-ului…
    Poate m-am lungit cu explicaţiile, mult mai bine făcute de autor, dar lucrarea în sine, nu numai că dă strălucire conţinutului revistei, dar nu ne lasă să dormim liniştiţi în starea noastră materială actuală şi ne sileşte s-o luăm cu gândirea înaintea factorilor ce mărşăluiesc imbatabil spre sfârşitul letal, şi culmea, superior calitativ.
    Constat că revista are o armată întreagă de elită în toate domeniile de creaţie, ceea ce-i va permite să se situeze în fruntea publicaţiilor virtuale. Felicitări conducerii!

    Apreciază

  16. Maria Postu zice:

    Multumim foarte mult pentru aceste comentarii foarte competente.Va asteptam si la adresa revistei unde puteti publica sau posta comentarii.

    Apreciază

  17. C.Husanu zice:

    Mă scuzaţi dacă nu am plasat comentariul unde trebuie… Sunt încă novice în cunoaşterea deplină a blogului. Vă mulţumesc pentru apreciere. Sărut mâinile!
    Constantin Huşanu

    Apreciază

  18. Maria Postu zice:

    Si eu va multumesc si va astept oricand si aici pe blogul meu.

    Apreciază

Lasă un comentariu