Ziua în care pășesc pe Faleze de piatră este o zi specială, pe care mi-am rezervat-o în calendarul meu spiritual ca zi a lecturii și a înălțării.Și cum să nu fie așa când revista mă ține cu sufletul la gură prin tentațiile promise și îndeplinite, prin noutățile și lumina nouă în care prezintă scriitori mai vechi, mai noi, teme foarte vechi și foarte noi, cu un ochi proaspăt, necontaminat de prejudecăți sau opinii de-a gata.
Ca în fiecare număr redactorii au avut o misiune foarte grea, de a selecta textele care apar în revistă fără să nedreptățească nici pe autorii experimentați precum Cristian Lisandru, Urzică Gheorghe, Ion Manzatu, Camen Ardelean, Maria Postu (Atât de aproape, atât de departe... și De cealaltă parte a zidului) ,nici pe autorii mai tineri ca Ioana Baciu cu un interesant articol despre atrofierea lumii reale si riscul ca acesta sa fie înlocuită tot mai mult de lumea virtuală. Este un articol pe care îl recomand cu toată căldura.
În seria Studii critice continuă exceptionalele Erezii de la Iași ale profesorului Ion Mânzatu, din care citez :Inefabilul este memoria fundamentala a Cosmosului, a cărei existență se cuprinde în teritoriul subtil dintre Haos și Cosmos și care permite, în condiția ei naturală, o existență totală în lipsa de memorie, astefl oferind elementelor fundamentale capacitatea de a fi extrase prin simpatie, și de a reactiona la momentele specifice ale Realității, lăsându-se astfel asimilate. Tot aici găsim un studiu dedicat marelui poet Ion Barbu de către Maria Sava cu ocazia implinirii in luna martie a 115 ani de la nasterea poetului.Din rubrica Recenzii recomand Istoria literaturii la doua mâini de Ana Dobre.
Scriitorul român celebrat în revistă în acest număr este scriitorul George Bălăiță, autorul cunoscutului roman Lumea în două zile, o operă ambițioasă, care are în centru problema creației, a raportului dintre existență și adevărul romanesc, dintre seriozitate și joc, după cum susține autorul articolului, Tudor Cristea.
Revista are multe alte pagini interesante pe care din lipsa de timp nu le pot aminti aici. Dar nu pot încheia fără să reamintesc rolul foarte important în apariția la timp a revistei și în coordonarea muncii în echipă care îi revine domnului Emanuel Pope.
Va recomand lectura numărului V al revistei Faleze de piatră, care cu siguranță, va va produce trăiri estetice deosebite.
Multumesc pentru apreciere, Maria… M-am bucurat să găsesc un alt text al meu inserat în numărul pe mai al acestei reviste. La bună recitire… N-am urmărit cu foarte mare atentie întregul număr, te-as ruga să îmi spui dacă ai un text în acest număr…
ApreciazăApreciază
Nu ai de ce, stilul tau original te recomanda, dincolo de orice aprecieri subiective.Textul meu se numeste Atat de aproape, atat de departe…
ApreciazăApreciază
Pingback: Clişeu24: Exilată într-o carte de Ottilia Ardeleanu « Poezieromaneasca's Blog
Ma bucur ca recomanzi cititorilor tai aceasta revista scrisa de oameni talentati, si mai ales, deschisa tuturor care au ceva frumos si nou de spus!Va asteptam cu drag i paginile revistei!Iti multumesc in numele redactorilor!
ApreciazăApreciază