Terra, numele unei stațiuni pe litoralul românesc

Terenul pe care se va construi stațiunea
(Imagine preluata din România libera)
Am aflat cu plăcere sau …neplăcere, nu știu încă, despre faptul că se pregateste nașterea unei noi stațiuni pe litoralul românesc.De ce să ne îngrijim de cele deja existente, de ce să le modernizăm și să încercăm să împiedicăm plecarea turiștilor spre alte zone nu atât mai  exotice cât mai bine îngrijite, cu oameni mai amabili, mai ospitalieri și nu în ultimul rând, mai accesibile ca preț, când e mai ieftin să construiești ceva de la bază?Nu sunt de acord cu prejudecata că ar fi mai ieftin să clădești ceva nou decât să încerci să repari ceva vechi.Mai ieftin nu cred că va fi, dat fiind intențiile constructurilor care au scopuri de-a dreptul impresionante:este vorba de o stațiune de tipul all-inclusive , prima de acest tip de pe litoralul românesc, ce se va întinde de- a lungul plajei și falezei  Mării Negre în intravilanul comunei 23 August, zonă situată între Costinești și Olimp. Noua stațiune,  va cuprinde doua hoteluri cu 13 etaje, 40 de vile, un heliport si terenuri de minigolf. În plus, va beneficia si de o bază de tratament, pentru odihnă si refacere, dotată cu aparatura ultramodernă. Pentru punerea în practică a acestui minunat proiect, rețelele tehnico-edilitare din localitatea 23 August vor fi extinse si completate cu rețele de canalizare, apă potabilă, gaze si telecomunicații. Există temeri că nașterea acestei perle a litoralului se va clădi pe distrugerea ecosistemului românesc și că nu va atrage chai atât de mulți turiști din cauza prețurilor care nu vor fi tocmai accesibile românului care deja trebuie să se învețe să trăiască cu 25% mai puțină bucurie, mai puțină fericire…mai puțină vacanță….O parte din bani vor fi investiți de către o firmă austriacă, reprezentantul Ambasadei Austriei precizând ca aceasta este cea mai mare investitie austriaca in domeniul turismului realizată de către țara sa in România.Lucrarile vor începe peste circa un an, dupa obtinerea tuturor avizelor. Investitorul este optimist si speră că va termina construcția intregii statiuni in termen de un an de la demararea lucrărilor.Se speră oare ca prin această investiție să atragem turiștii români aici în defavoarea Bulgariei și a Turciei?Nu prea sunt șanse să recuperăm avansul puternic pe care aceste țări și l-au luat înaintea noastră.Chiar dacă și alți investitori ar prelua exemplul Austriei.


Despre Maria Postu

Nu-mi place ideea de a evada...E ca si cum ai smulge cu forta ceva care de fapt, iti apartine:LIBERTATEA cu care te-ai nascut si in care te vei intoarce...Si totusi, eroul meu preferat, de parca eu l-am nascut, este Papillon... Aici e o forma de libertate... evadare...un substitut, o libertate cu gust de gratii si catuse...ma veti gasi aici la orele de vizita indiferent ce semnalmente aveti...Nu e nevoie sa treceti pe la siturile de serviciu pentru a afla ce mi-as dori:pe voi venind la mine in vizita, sa cinam impreuna din cuvinte ca la un banchet infinit cu arome imprevizibile si inconfundabile, de negasit aiurea pe strada, la teatru, la opera sau oriunde in alta parte decat aici...Chiar daca nu ne putem privi in ochi, nu ne putem vedea gesturile, ne simtim pasii gandurilor, ne pipaim prin cuvinte mai mult decat am face-o vreodata in realitate...Micul mister a cazut sau e mai tentant?Mi-ar placea sa cred ca da...suntem toti in spatele unor ferestre (Asa se numea cea de-a patra carte a mea de versuri, publicata in 2007.."DIN SPATELE FERESTREI"...Nu insa si ultima: Cutia postala a cerului, Leonor si zanele...si mai urmeaza...
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Terra, numele unei stațiuni pe litoralul românesc

 1. Pingback: oraşul meu, un mijloc de transport / Ottilia Ardeleanu « Poezieromaneasca's Blog

 2. Pingback: umil / Ottilia Ardeleanu « Poezieromaneasca's Blog

 3. Mircea Suman zice:

  Gandeste „pozitiv”! Ce a fost mai greu a trecut. Avem un „brand de tara”, avem, in fruntea turismului, o prea ambitioasa doamna, ne mai trebuie si putina inteligenta constructiva, neinfectata cu virusul vanitatii politice, si ne vom avanta spre cerul succeselor turistice. Ma intreb de ce nu i-a explicat nimeni dnei in cauza ce este acela un brand si ce greu, pot spune imposibil, este ca doua frunze sa fie identice. In ceea ce priveste statiunea Terra, nu-ti fa griji. Noapte buna!

  Apreciază

 4. Maria Postu zice:

  Mircea Suman, nu concurez cu nimeni la comentarea unor imagini cu continut susceptibil de a isca dispute…Mi-am spus si eu parerea…Daca se facea incercarea asta acum cativa ani, ar fi fost mai bine.Acum, parca e prea elitist acest proiect…oamenii sunt din ce in ce mai saraci….E adevarat, toti avem dreptul la ce e mai bun din viata dar cum sa-l obtinem?Multumesc de comentarii.O seara linistita!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s