Revista Faleze de piatra, toamna…

A aparut nr 9 al deja cunoscutei si apreciatei revistei Faleze de piatra .Aici pe langa nume cunoscute si iubite de cititori, sunt si eu prezenta cu cateva articole:un profil de scriitor dedicat poetului , traducatorului si prozatorului Ilie Constantin, un grupaj de poeme si o proza scurta.
Va
mai recomand sa va bucurati de exceptionalele poeme ale lui Sorin Olariu, excelent ilustrate de artista Maia Martin.Doua poeme tulburatoare scrie Alina Dora Toma. Personalitatea romana celebrata in revista este Vasile Parvan, careia Maria Sava ii dedica un studiu complex si bine scris.Am remarcat proza scurta a lui Gheorghe Mocanu, un bine cunoscut si apreciat scriitor , un text emotionant al Irinei Radu, Cealalta casa a ingerului meu, despre cat de importanta este relatia cu Divinitatea mediata de un om cu vocatie.Irina Radu este prezenta si cu textul Recompensa unei nefericiri.La categoria „Roman”, recomand Camil, I a Catiei Maxim, o autoare deja celebra si prin prezenta ei pe frecventa radio a Republicii.Cristian Lisandru ne plaseaza in atmosfera misterioasa a romanului Geamantanul, 4, reusind sa ne tina cu sufletul la gura ca de obicei pana data viitoare.O interpretare foarte originala a mitului  lui Pygmalion ne ofera Carmen Ardelean in proza in serial Lumea vazuta prin ochii inteleptului.Un alt text demn de citit este Retrospectie al autorului Adrian Munteanu.Va rog sa nu omiteti, citind aceasta revista, extrordinarul interviu realizat de Maria Sava cu istoricul Flori Balanescu, o prietena foarte apropiata a  marelui scriitor disident Paul Goma.La rubrica „Aparitii editoriale” este semnalat un nou volum de poeme intitulat Scrum/Cendre scris de Stefan Doru Dancus, editie bilingva romano-franceza, la editura Grinta din Cluj Napoca.

Parafrazandu-l pe Rodian Dragoi care intr-un poem foarte izbutit exclama, „Doamne, ce mult intuneric a  ramas pe cutit!”, spun si eu, „Doamne, ce multa lumina a ramas in aceasta revista”! Iertati-ma, dragi colegi, ca nu am timp sa va multumesc pentru bucuria lecturii pe care mi-o daruiti de fiecare data si sa va citez macar numele, asa cum meritati. O vor face, desigur, cititorii acestui articol.

Acest articol a fost publicat în Muzeul emotiilor mele și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Revista Faleze de piatra, toamna…

  1. Mulţumesc, Maria. Gânduri bune!

    Apreciază

  2. Maria Postu zice:

    Eu multumesc si inca o data felicitari pentru antologie!

    Apreciază

  3. Pingback: Revista Faleze de piatra, toamna… - Ziarul toateBlogurile.ro

  4. Maria Postu zice:

    Multumesc pentru semnalare.

    Apreciază

  5. drăguţ din partea ta să aminteşti.
    interesante aceste articole. mă bucur că sunt şi câteva nume cunoscute mie. felicitări acestora şi tuturor!
    o seară frumoasă, Maria!
    te îmbrăţişez.

    Apreciază

  6. Pingback: lesbi de Ottilia Ardeleanu « Poezieromaneasca's Blog

  7. savam zice:

    Doamna Postu vă mulţumesc foarte mult pentru semnalarea interviului despre scriitorul Paul Goma, cu doamna Flori Bălănescu. Am o rectificare de făcut. Pe soţia lui Paul Goma o cheamă Ana şi trăiesc împreună la Paris. Istoricul Flori Bălănescu este printre puţinii români care i-au rămas alături marelui scriitor, în vreme ce mai marii culturii române îl ignoră trecându-l sub tăcere.Cu multă stimă, Maria Sava

    Apreciază

  8. Maria Postu zice:

    Draga Ottilia, tocmai am citit pe blogul lui Cristian Lisandru ca ai publicat in antologia Amprente.Ma bucur fparte mult pentru tine, iti doresc succes mai departe si sper sa pot gasi de unde sa cumpar cartea!

    Apreciază

  9. Maria Postu zice:

    Nu aveti pentru ce, doamna Maria Sava.Eu sunt cea onorata sa am asemenea subiecte interesante de tratat pe blog.Regret interpretarea gresita pe care am dat-o sintagmei „i-a ramas aproape”.Am rectificat imediat.Este un scriitor care trebuie cunoscut si apreciat mult mai mult si ma bucur ca prin acest interviu contribuiti si dvs la acest lucru.

    Apreciază

  10. Pingback: LUP – Asemănări, diferenţe «

  11. maria sava zice:

    Aveţi dreptate: Paul Goma este un scriitor de forţă de o incontestabilă valoare şi oricât s-ar strădui unii să-l ţină-n umbră scrierile lui au aceeaşi savoare. Pentru că pe 2 octombrie va împlini 75 de ani, folosesc acest prilej să-i urez Maestrului Paul Goma: La mulţi ani!
    Cu admiraţie pentru ceea ce faceţi,
    Maria Sava

    Apreciază

  12. Maria Postu zice:

    Multumesc, o duminica frumoasa!

    Apreciază

  13. Maria Postu zice:

    Multumesc foarte mult, voi incerca pe 2 octombrie sa postez un articol despre dumnealui, reamintind cititorilor si de interviul dvs. Si eu va transmit admiratia si pretuirea pentru activitatea la revista si laCititor de proza.

    Apreciază

  14. Pingback: aceştia [Ottilia Ardeleanu] « Poezieromaneasca's Blog

  15. Maria, nu e nevoie să o cumperi. îţi voi dărui una. doar să-mi comunici adresa la care o pot trimite.
    mă bucur că-mi eşti alături. mulţumesc.
    duminică liniştită!

    Apreciază

  16. Maria Postu zice:

    Multumesc, Ottilia, astept cu nerabdare.Iti voi trimite adresa mea pe messenger.

    Apreciază

  17. Pingback: ce trepidant să ai câte-un vecin [Ottilia Ardeleanu] « Poezieromaneasca's Blog

Lasă un comentariu