Oameni care îmi doresc binele

Există oameni care îmi doresc binele fără să mă cunoască, mă lovesc de ei pe străzi, pe scări, îi lovesc, îi rănesc, fără să vreau, fără să ştiu,  mă revolt împotriva lor, nu schimbăm vorbe, nici sentimente, nutresc sentimente de vinovăţie, apoi, încerc să le dau de urmă, să le explic inexplicabilul, dar e prea târziu,   piatra a fost aruncată, parbrizul existenţei lor, fisurat de nerecunoştinţa mea, nacela  atinsă de vântul ignoranţei, se prăbuşeşte şi eu nu îi pot opri căderea,

există oameni care îmi vor răul, eu nu-i cunosc, sau poate nu vreau să-i cunosc, trec zilnic pe lângă ei, cu unii schimb vorbe, bani sau sentimente , le mulţumesc, ei se prefac că îmi mulţumesc, ne spunem la revedere, ne spunem pa, nu ne atingem, eu nu voi şti niciodată că ei îmi vor răul dar voi simţi probabil atingerea lui, voi cădea, mă voi ridica, îi voi privi în ochi pe cei care mi-au întins o mână, le voi mulţumi sau ei îmi vor mulţumi, nu voi afla niciodată de ce îmi vor răul, ce cuvinte  le-am spus, ce priviri le-am aruncat, astfel încât ei să-mi vrea răul.

Dacă aş putea să aflu la momentul potrivit identitatea oamenilor care îmi vor binele sau răul, aş fi mai fericită.

Acest articol a fost publicat în Confesiunile unui scorpion și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Oameni care îmi doresc binele

  1. ukavra zice:

    Crezi ca ai fi mai fericita, Maria? 🙂

    Apreciază

  2. george-b zice:

    Atat de adevarat, atat de frumos articulat, atat de frumos de citit, si cugetat…Multumesc Maria.

    Apreciază

  3. Serafim zice:

    Mi-ai amintit de Amicii lui Caragiale. „Vreau să știu numai ca să mă feresc de el și ca să-l desprețuiesc” 🙂


    Apreciază

  4. Maria Postu zice:

    Ukavra, multumesc, e bine sa-ti tii prietenii aproape si dusmanii si mai aproape…

    Apreciază

  5. Maria Postu zice:

    Multumesc, George, am gresit fata de prieteni ca nu i-am recunoscut si am gresit fata de dusmani tratandu-i ca pe niste prieteni, asa mi se pare acum privind inapoi fara manie.

    Apreciază

  6. Moi zice:

    Nu , nu cred ca ai fi mai fericita , uneori „fericiti cei saraci cu duhul” este bun de aplicat . De ce spun asta : pentru ca nu vei stii cu desavarsire niciodata , va fi doar o interpretare de moment . SI , daca este gresita , vei suporta consecintele. Eu iau viata asa cum o vreau si simt , parerea celorlalti m-a interesat la un moment dat dar m-am ars …

    Apreciază

  7. Maria Postu zice:

    Nu ma doare ca nu-mi cunosc dusmanii ci ma doare ca uneori mi-am tratat prietenii ca pe niste dusmani…ca nu am putut sa-i deosebesc pe unii de altii, si am pierdut enorm. Ma doare desemenea nerecunostinta celor pe care ii consideram prieteni, mai bine zis, uitarea…Nu asteptam de la ei decat sa-si aminteasca si de mine…Iti multumesc pentru comentariu, Daniela.

    Apreciază

  8. Maria Postu zice:

    Imi cer scuze, era la spam si abia acum l-am gasit.Multumesc pentru link.

    Apreciază

  9. Maria Postu zice:

    Ma bucur ca il gasesti interesant!

    Apreciază

Lasă un comentariu