Festivalul „Romeo si Julieta la Mizil” editia a V-a

Am primit din partea domnului Laurentiu Badicioiu un mail despre a V-a editie a Festivalului International Romeo si Julieta la Mizil”.Sunteti asteptati.Nu ezitati.Si eu am indraznit anul trecut si…am castigat.Acum va doresc si voua acelasi succes!

Am plăcerea să vă salut!

 

Voi fi scurt, ştiu că aveţi şi alte mailuri de citit.

Vă semnalez Festivalul  Internaţional de Poezie şi Epigrame

ROMEO ŞI JULIETA LA MIZIL, ediţia a V-a, 2011-2012

Înscrierile pe www.romeojulietalamizil.ro 

FĂRĂ TAXĂ DE ÎNSCRIERE!

Vă mulţumim! Aşteptăm mailul Dvs. 

în care să ne spuneţi

dacă şi cum ne puteţi sprijini

în promovarea/sponsorizarea festivalului sau

dacă aţi dori să participaţi. Ne dorim şi parteneriate.

Iar dacă nu vă interesează anunţul nostru, puteţi spune cuiva care ar putea fi interesat.

Dacă nici aşa nu, atunci ne cerem scuze că v-am deranjat.

Şi, dacă timpul vă permite şi curiozitatea vă dă ghes, iată, mai jos, câteva referinţe despre festival. Le puteţi publica.

De-a lungul celor patru ediţii au fost prezenţi în juriu sau ca invitaţi la premiere:

prof. univ.dr.Ştefan Cazimir, Alexandru Mironov, Corneliu Leu, conf.univ.dr.Daniel Cristea Enache, Mircea Ionescu Quintus, Mircea Dinescu, Mihai Stănescu, conf.univ.dr.George Stanca, dr. ElisRâpeanu, Sorin Roşca Stănescu, Efim Tarlapan, George Corbu, prof. univ.dr.ing.Corneliu Berbente, prof.univ.dr. Constantin Titus Vîjeu,  prof.univ.dr. Alexandru Şonea, prof.univ.dr. Vasile Avram, Dan Lupescu, Lucian 

Mănăilescu, Nicolae Dragoş,  insp.şc. în MECTS Doru Dumitrescu. insp.şc.general Nicolae Angelescu, insp.şc.gen.Gheorghe Borovină, Emil Proşcan, primarul Mizilului, insp.şc.gen.Gheorghe Matei, col.dr. Aurelian Ranetti, Daniela Vlădescu, Ion Longin Popescu, Lucia Olaru Nenati, Aurel Antonie.

 

Vă redau mai jos câteva opinii:

 

Conf.univ.dr. Daniel Cristea-Enache:
„Departe de a avea un iz provincial, cu veleitari şi mediocrităţi, manifestarea aceasta cultural-competiţională respiră valoare, originalitate, talent individual. Participanţii (fie ei tineri maturi ori bătrâni cu vitalitate) au şansa lor; iar scriitorii buni, indiferent de generaţie, sunt miza noastră. Mă refer în special la secţiunea poemelor de dragoste, de un foarte bun nivel în ansamblu, şi cu câteva individualităţi poetice deja conturate. Am citit cu reala surpriză şi cu efectiva încântare texte publicabile în orice publicaţie culturala centrală. Literatura actuală, scrisă de oameni tineri şi foarte tineri, dă semne de vitalitate (şi) la Mizil. Felicitări aşadar participanţilor şi organizatorilor, cu o menţiune specială pentru sufletul manifestării: Laurenţiu Bădicioiu.”

 

Prof.univ.dr. Ştefan Cazimir:
„Festivalul de la Mizil ? Un zâmbet si o floare…”

Mircea Ionescu Quintus:
„Festivalul de la Mizil devine unul tot mai cunoscut iar Mizilul capata notorietate culturala.”

Mai multe informatii aici: www.romeojulietalamizil.ro

 

Despre Maria Postu

Nu-mi place ideea de a evada...E ca si cum ai smulge cu forta ceva care de fapt, iti apartine:LIBERTATEA cu care te-ai nascut si in care te vei intoarce...Si totusi, eroul meu preferat, de parca eu l-am nascut, este Papillon... Aici e o forma de libertate... evadare...un substitut, o libertate cu gust de gratii si catuse...ma veti gasi aici la orele de vizita indiferent ce semnalmente aveti...Nu e nevoie sa treceti pe la siturile de serviciu pentru a afla ce mi-as dori:pe voi venind la mine in vizita, sa cinam impreuna din cuvinte ca la un banchet infinit cu arome imprevizibile si inconfundabile, de negasit aiurea pe strada, la teatru, la opera sau oriunde in alta parte decat aici...Chiar daca nu ne putem privi in ochi, nu ne putem vedea gesturile, ne simtim pasii gandurilor, ne pipaim prin cuvinte mai mult decat am face-o vreodata in realitate...Micul mister a cazut sau e mai tentant?Mi-ar placea sa cred ca da...suntem toti in spatele unor ferestre (Asa se numea cea de-a patra carte a mea de versuri, publicata in 2007.."DIN SPATELE FERESTREI"...Nu insa si ultima: Cutia postala a cerului, Leonor si zanele...si mai urmeaza...
Acest articol a fost publicat în Muzeul emotiilor mele și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Festivalul „Romeo si Julieta la Mizil” editia a V-a

 1. Nea Costache zice:

  Cred ca veti participa la Festival! In caz ca da, eu va tin pumnii!
  O seara frumoasa!

  Apreciază

 2. Maria Postu zice:

  Multumesc de incurajare, sper sa nu va dezamagesc dar nu voi participa, exista riscul sa iau un premiu mai mic decat anul trecut.Las pe cei tineri nsa se afirme.Dar mai sunt alte concursuri care ma atrag.Si dvs o se ara frumoasa !

  Apreciază

 3. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s