Lecturi poetice mondiale

Din Galati de la poeta Angela Baciu primesc urmatoarea invitatie extrem de interesanta pentru care ii multumesc si o felicit:

„874 de lecturi poetice din 540 de orase si 107 tari vor fi tinute pe
24 septembrie, convocate de 100 000 de Poeti ai Schimbarii si de Miscarea Poetica Mondiala, intr-o zi marcata de un spirit ce doreste ca noi vremuri sa fie deschise pentru omenire.
Miscarea poetica mondiala a fost fondata in Medellin (Columbia), pe 9 iulie 2011 si, in mai putin de doua luni, a reusit incorporarea a 105 festivaluri internationale de poezie, 76 organizatii internationale de poezie si 673 poeti din 124 de natiuni.” (W.P.R)
 
„874 poetry readings in 540 cities of 107 countries will be held this 24th of September, convoked by the organizations 100,000 Poets for Change (http://www.bigbridge.org/100thousandpoetsforchange/) and World Poetry Movement -WPM- (http://www.wpm2011.org/), on a day marked by a spirit which desires that a new time will open for humankind.
The World Poetry Movement (WPM) was founded in Medellín ( Colombia ) on July 9, 2011, and in less than two months in existence it has achieved the incorporation and participation of 105 international poetry festivals, 76 international poetry organizations, and 673 poets from 124 nations.
                                                           ***
„Romania va fi si ea prezenta in aceasta miscare mondiala, avand loc lecturi poetice la Bucuresti, Galati, Focsani si in alte orase.
Sunt onorata sa pot fi organizatoarea acestui eveniment la Galati si ma bucur  ca prin poezie, iata, trecem toate granitele lumii, intr-o singura zi vom respira impreuna Poezie. Mesajul nostru este de a fi cat mai mult impreuna, de a ne cunoaste, de a iubi poezia, lumea si de a trai in pace” – organizator W.P.R.Galati, RO – Angela Baciu (poet)
GLOBAL POETIC ACTION – 24 th September
Worldwide Poetry Readings on September 24th
Libraria LUMINA GALATI / ROMANIA
Casa de Cultura a Sindicatelor Galati – ROMANIA
                                                
 
organizeaza pe 24 septembrie 2011, incepand cu ora 11.00
la Libraria “Lumina”, centru, Str.Balcescu, Galati
 
                             LECTURI POETICE MONDIALE
 
          invitati de onoare:
* Angela BACIU
* Alina Beatrice CHESCA
* Vali CRACIUN
* Angela RIBINCIUC
 
va asteptam  cu o cafea fierbinte si o carte
 la Libraria Lumina, Str.Balcescu, centru
 
intrarea libera!
(afis realizat de “adquest image”)
– proiect realizat in colaborare cu “Atelierele de lectura ale poetei Angela BACIU”
 
                                                ***
comunicat/ invitatie (limba engleza)
 
GLOBAL POETIC ACTION – 24th September
Worldwide Poetry Readings on September 24th 
 
               LUMINA  Bookshop, GALATI / ROMANIA
                Culture House of Galati – ROMANIA
                                               
organizes at Lumina, Galati , st. Balcescu, on the
 24th of September 2011, starting with 11.00 a.m.
                                 
                                     WORLDWIDE POETRY READINGS
 
Guests of honour:
* Angela BACIU
* Alina Beatrice CHESCA
* Vali CRACIUN
* Angela RIBINCIUC
 
We are waiting for you with a hot coffee and a book
 a Lumina Bookshop, Balcescu Street ,Galati , Romania
 
free admission!
(poster created by “adquest image”)
– project achieved in collaboration with “ Poetess Angela BACIU’s Reading Workshops
                                                      ***
prezentari:
Angela BACIU – poet, publicist, promotor cultural, membru in Uniunea Scriitorilor din Romania, autor a 16 volume de poezie si publicistica, consilier cultural la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, redactor colaborator la numeroase reviste de literatura si monden scrise si on line romanesti si internationale, peste 3o de premii nationale si internationale pentru poezie, literatura pentru copii si publicistica; are propria emisiune culturala “Dialogurile poetei Angela Baciu”; fondatorul a peste 20 de proiecte culturale si caritabile, fondatorul cenaclului Ion Chiric”, prezenta in peste 20 de antologii si dictionare, poezia sa a fost tradusa in franceza, engleza, maghiara, slovaca, ceha,araba, spaniola, s.a.
Are in lucru un nou volum publicistic, memorialistic si un volum de poezii de dragoste.
 
Angela BACIU – poetess, publicist, cultural promoter, member of the Writers’ Union of Romania, author of 16 poetry and journalism books, cultural adviser at The Culture House of Galati, associate editor with numerous Romanian and international, written and on-line literature and fashionable magazines, more than 30 national and international prizes for poetry, children literature and journalism; she has her own TV culture emission  “Poetess Angela Baciu’s Dialogues”; founder of more than 20 cultural and  charitable projects, founder of Ion Chiric literary circle”, present in more than 20 anthologies and dictionaries, her poetry has been translated into French, English, Hungarian, Slovakian, Czech, Arabic and Spanish.
Presently she is working on a new journalism, memoirs and a love poems book.
                                                   ***
 
Alina Beatrice CHESCA  – poeta, lector universitar la disciplina limba engleza la Universitatea “Danubius” din Galati, Doctor in stiinte filologice. A participat la peste 25 de conferinte si simpozioane nationale si internationale, lider al echipei Romaniei la 3 proiecte internationale.  A avut propria emisiune TV – “Invatam in Europa”. Membru al Societatii Scriitorilor “Costache Negri” din Galati, redactor colaborator al revistei de cultura “Constelatii Diamantine” din Craiova, a primit 6 premii la concursuri de poezie, a publicat poezie in peste 10 reviste de cultura, prezenta in 5 antologii, colaborator permanent al Casei de Cultura din Galati, al Centrului Cultural “Dunarea de Jos”, Bibliotecii “V.A.Urechia”. A publicat 3 volume de poezie si a scris 6 prefete pentru carti de poezie si romane. In octombrie va publica  inca 2 volume de poezie (editie bilingva: romana-engleza). A tradus in engleza antologia de poezie “Opt incercari de-a te naste singur” si poeme pentru revistele culturale.
 
Alina Beatrice CHESCA – poetess, university lecturer in English at “Danubius” University of Galaţi , PhD in Philological Studies. She has participated in about 25 national and international conferences and symposia, leader of the Romanian team in 3 international projects. She had her own TV emission – “Learning in Europe ”. Member of ”Costache Negri” Writers’ Society, Galaţi, associate editor of “Constelaţii Diamantine” culture magazine of Craiova, she received 6 prizes at poetry contests, she published poetry in more than 10 culture magazines, present in 5 anthologies, permanent collaborator of The Culture House of Galati, “Dunarea de Jos”  Cultural Centre, “V.A.Urechia” Library. She has 3 poetry books published and written 6 forewords for poetry books and novels. In October she will have 2 more poetry books published (bilingual edition: Romanian-English). She translated into English the poetry anthology Eight Attempts of Being Born Alone” and poems for literary magazines.
 
                                              ***
Vali CRACIUN – poet, profesor de limba si literatura romana la Colegiul National “Mihail Kogalniceanu” Galati, autorul volumului de versuri “Semne de recunoastere”(2005),  prezenta in 3 antologii de poezie, coordonatorul revistei de creatie literara “Sui generis”, colaborator permanent la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, cenaclul “Ion Chiric”, Centrul Cultural “Dunarea de Jos”, revistele “Dunarea de Jos”, “Porto Franco”, Biblioteca “V.A.Urechia” si alte reviste romanesti. 

Despre Maria Postu

Nu-mi place ideea de a evada...E ca si cum ai smulge cu forta ceva care de fapt, iti apartine:LIBERTATEA cu care te-ai nascut si in care te vei intoarce...Si totusi, eroul meu preferat, de parca eu l-am nascut, este Papillon... Aici e o forma de libertate... evadare...un substitut, o libertate cu gust de gratii si catuse...ma veti gasi aici la orele de vizita indiferent ce semnalmente aveti...Nu e nevoie sa treceti pe la siturile de serviciu pentru a afla ce mi-as dori:pe voi venind la mine in vizita, sa cinam impreuna din cuvinte ca la un banchet infinit cu arome imprevizibile si inconfundabile, de negasit aiurea pe strada, la teatru, la opera sau oriunde in alta parte decat aici...Chiar daca nu ne putem privi in ochi, nu ne putem vedea gesturile, ne simtim pasii gandurilor, ne pipaim prin cuvinte mai mult decat am face-o vreodata in realitate...Micul mister a cazut sau e mai tentant?Mi-ar placea sa cred ca da...suntem toti in spatele unor ferestre (Asa se numea cea de-a patra carte a mea de versuri, publicata in 2007.."DIN SPATELE FERESTREI"...Nu insa si ultima: Cutia postala a cerului, Leonor si zanele...si mai urmeaza...
Acest articol a fost publicat în Muzeul emotiilor mele și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Lecturi poetice mondiale

 1. Adines zice:

  bun articolul si cred ca va fi foarte frumos acolo 😀 . licitatii

  Apreciază

 2. Maria Postu zice:

  Multumesc.Regret ca nu pot fi acolo, dar cu gandul si cu sufletul voi fi alaturi de poeta Angela Baciu, un om sensibil , altruist si un artist deosebit.

  Apreciază

 3. George zice:

  Aflu ceva nou, tot timpul! Multumesc de informatie, am sa vizitez webul organizator.

  Apreciază

 4. Maria Postu zice:

  Eu iti multumesc.Te astept cu placere si bucurie oricand aici.Despre poeta Angela Baciu am mai scris si aici:
  https://mariapostu.wordpress.com/2011/05/18/biblioteca-ploaia-si-poezia%E2%80%A6/

  Apreciază

 5. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

  Apreciază

 6. Maria Postu zice:

  Bine, multumesc, va trec la blogroll.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s