CONCURSUL NAŢIONAL DE PROZĂ „MIHAIL SADOVEANU”

Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediţia a III-a, Iaşi, 2-4 noiembrie 2012, se desfăşoară în conformitate cu regulamentele Uniunii Scriitorilor din România şi este organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi, Societatea Culturală „Junimea `90” şi Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, în parteneriat cu COPYRO (Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor), Consiliul Judeţean Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi.

 

1. La concurs pot participa autori de orice vârsta, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial.

2. Participanţii vor trimite 1-3 lucrări în proză, dactilografiate la 1,5 rânduri, de cel mult 15 pagini fiecare lucrare, format A4, semnate cu moto şi fără alte precizări privind persoana.

3. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare.

4. Lucrările, dactilografiate în 2 (două) exemplare, vor fi trimise pe adresa: Muzeul Literaturii Române Iaşi, str. V. Pogor nr. 4, cod. 700110, Iaşi (tel. 0747.499.400), cu menţiunea Pentru Concursul „Mihail Sadoveanu”, până la datade 6 octombrie 2012 (data poştei). În coletul poştal va fi introdus un plic închis (având acelaşi moto), care va conţine numele şi prenumele autorului şi un CV complet (locul şi data naşterii, o copie după cartea de identitate, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică).

5. Juriul Concursului, stabilit de Uniunea Scriitorilor din România, va acorda Premiul „Mihail Sadoveanu”, premiile I, II şi III (în bani), precum şi menţiuni din partea revistelor literare partenere, constând în publicarea textelor.

7. Lucrările premiate vor fi publicate, cu acceptul autorului, în Antologia Festivalului-Concurs Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediţia a III-a, 2012.

Persoană de contact: muzeograf Liviu APETROAIE (tel: 0747.499.408; e-mail: liviu.apetroaie@gmail.com).

 

Despre Maria Postu

Nu-mi place ideea de a evada...E ca si cum ai smulge cu forta ceva care de fapt, iti apartine:LIBERTATEA cu care te-ai nascut si in care te vei intoarce...Si totusi, eroul meu preferat, de parca eu l-am nascut, este Papillon... Aici e o forma de libertate... evadare...un substitut, o libertate cu gust de gratii si catuse...ma veti gasi aici la orele de vizita indiferent ce semnalmente aveti...Nu e nevoie sa treceti pe la siturile de serviciu pentru a afla ce mi-as dori:pe voi venind la mine in vizita, sa cinam impreuna din cuvinte ca la un banchet infinit cu arome imprevizibile si inconfundabile, de negasit aiurea pe strada, la teatru, la opera sau oriunde in alta parte decat aici...Chiar daca nu ne putem privi in ochi, nu ne putem vedea gesturile, ne simtim pasii gandurilor, ne pipaim prin cuvinte mai mult decat am face-o vreodata in realitate...Micul mister a cazut sau e mai tentant?Mi-ar placea sa cred ca da...suntem toti in spatele unor ferestre (Asa se numea cea de-a patra carte a mea de versuri, publicata in 2007.."DIN SPATELE FERESTREI"...Nu insa si ultima: Cutia postala a cerului, Leonor si zanele...si mai urmeaza...
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la CONCURSUL NAŢIONAL DE PROZĂ „MIHAIL SADOVEANU”

 1. livia zice:

  SUCCES PARTICIPANTILOR!

  Apreciază

 2. Odeta Tataru zice:

  se accepta si participanti din RM?

  Apreciază

 3. Maria Postu zice:

  Da, e chiar o dovada a receptivitatii concursului,Va doresc succes!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s