In afara Familiei nu exista Viata?

La 15 ani sau chiar mai devreme, te indragostesti….La 20 de  ani,la 18 ani,  la 16 ani, sau chiar mai devreme, (varsta primului contact, daca ma intrebati pe mine, a coborat nepermis dse mult, sigur cu unele exceptii),faci pentru prima data dragoste…sau doar…sex…sau , nimic din toate astea…(Unele nu fac sex niciodata, fara sa fie calugarite, altele nu fac dragoste niciodata, altele, realizeaza abia prea tarziu, dupa 40 de ani ca toata viata ceea ce credeau ca e dragoste, era de fapt…surogat.) Esti timida, emotionata, putin curioasa, ai complexe in fata prietenelor tale care deja, ‘au pus-o”…Apoi, te muti cu el, in primul an de facultate, dupa ce deja ai incercat cateva experiente cu diversi tipi cu care ai crezut ca „merge” , ca poti comunica, pe un plan sau altul…Tanjesti dupa primul orgasm despre care ai tot citit si auzit diverse…Si cei mai multi din jur mama, tata, bunicii, asteapta sa va vada cu pirostriile pe cap, se pregatesc sa devina bunici, foarte tineri bunici.(„Grabeste-te sa faci un copil”, ii spunea o cunostinte tinerei sale fiice, abia iesite din adolescenta, „sa am timp sa ti-l cresc, cat inca mai sunt tanara”…) Ma intalnesc pe strada cu doamne de varsta mea, chiar mai tinere cu copii in carucior si nu stiu daca le sunt nepoti sau copii. Imi vine sa spun:”Ce copilas dragut aveti!” Dar poate gresesc, unele se vor simti umilite ca le-am facut prea batrane, altele jignite ca imi pot imagina ca la varsta lor ele mai pot fi mame. Dupa 40 de ani nu mai poti fi decat „bunica”.Dupa 40 de ani, daca nu te cheama Sharon Stone sau alta vedeta internationala, se presupune ca nu mai ai ce astepta de la viata ta, decat de la ceilalti.Tu nu mai ai voie sa te indragostesti, nu mai ai voie sa ai timp liber, nu mai ai voie sa ai proiecte individuale ci doar de grup, tu nu iti mai apartii, (de fapt cand ti-ai apartinut cu adevarat tie insuti? Pana la casatorie, ai apartinut parintilor, dupa, sotului), tu trebuie sa te dedici in totalitate celor din jur, copiilor tai, nepotilor, Familiei. In afara Familiei nu exista viata…

Acest articol a fost publicat în intrebari esentiale și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la In afara Familiei nu exista Viata?

  1. loreley64 zice:

    draga mea, eu m-am indragostit cu adevarat abia la 41 ani….si de patru ani traiesc un vis. Impotriva tuturor, a mamei, a fratilor, chiar si impotriva vointei mele, dar inima nu asculta de ratiune. Si eu sunt surprinsa de viata, cand credeam ca nu ma mai asteapta altceva decat crescutul nepotilor, uite ca iubirea m-a prins in capcana ei….La orice varsta merita sa iubesti…si s-o iei de la capat.

    Apreciază

  2. Maria Postu zice:

    Nu pot doresc sa-ti urez fericire infinita si sa concluzionez ca Viata exista si dincolo si dincoace de familie, si de ce nu, chiar in familie…

    Apreciază

  3. Mircea Suman zice:

    Am citit si, cumva starnit, am recitit. De ce „starnit”? Pentru ca este, pentru un barbat, excluzand eventuala doza de „personal”, un foarte interesant contact cu „conditia femeii”. Crede-ma, insa, ca varsta de 40 de ani nu este o bariera si, s-ar putea, ca si la 50 o femeie sa cunoasca si sa guste, cu maturitate, viata.

    Apreciază

  4. Maria Postu zice:

    In sistemul ancestral mioritic…este…inceputul sfarsitului.

    Apreciază

  5. Ioana M zice:

    Mi se pare trist,dar destul de adevarat.“Grabeste-te sa faci un copil”, ii spunea o cunostinte tinerei sale fiice, abia iesite din adolescenta, “sa am timp sa ti-l cresc, cat inca mai sunt tanara”….partea asta m-a cam speriat…desi am mai auzit-o. 🙂 Foarte interesant.

    Apreciază

  6. Maria Postu zice:

    Ioana, ai niste opinii foarte interesante si mature.Nu trebuie sa te intristezi…Planeta „Familie” ne tine mereu in raza ei de actiune ca un soare care ne da viata, oricat de departe am pleca.

    Apreciază

Lasă un comentariu